اهـلا ومرحبا بـك يـا زائر في مـنـتـدي صاحبة الجلاله

نرجو أن تحترم القوانين وتذكري و أنتبهي اختي الفاضلة

(( مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ))

أشتركي معنا وأنضمي لأسرتك الثانية



 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 

 


Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
.: عداد زوار المنتدى:.
لغة المنتدي

شاطر | 
 

 مندي الدجاج

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
صاحبة الجلاله
مديرة ومؤسسة المنتدي
مديرة ومؤسسة المنتدي


المشاركات : 2121
تاريخ التسجيل : 15/11/2009

مُساهمةموضوع: مندي الدجاج    9/7/2014, 12:10 am

مندي الدجاج








10- المقادير:


فرخة متوسطة مقطعة نصفين او 4 ارباع
كوب رز بسمتى (وده ماشاء الله بيعمل كتير يكفى فردين ويفيض)
ملعقة زيت(الفرخة بتنزل دسمها)
بصلة كبيرة مبشورة
عود قرفة صغير
فصين او 3 حبهان
ملعقة كبيرة توابل كبسة
ملعقة كبيرة زنجبيل بودر
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
حبة لومى (ليمون ناشف)
فلفل اسود -ملح-شطة حمرا لو بتحبى الحراق
2 ملعقة كبيرة معجون صلصة


الطريقة:


بتنضفى الفرخة كويس وتنقعيها فى مية وملح وخل او ليمون فترة مناسبة وتعصريها
تشوحيها على النار مع الزيت والبصل وكل التوابل على نار هادية لحد ماتنزل ميتها وتشربها
ولما الفراخ تشرب ميتها خاااالص وتنزل دسمها وتصفر كده وتبدا تاخد لون وتتجانس مع البصل والتوابل نزلى عليها الصلصة وزوديها مية مغلية قيمة كوبايتين او اكتر تغطى الفراخ
سيبيها على النار شوية تستوى نص سوا تكونى غسلتى الرز ونقعتيه فى مية دافية (يادوب دافية تستحمليها يعنى مش سخنة) لمدة تلت ساعة


وبالهنا والشفا


نولع الفرن بقى من تحت على 250 عشان يسخن


ونصفى الرز من المية ونحطه فى الصينية وعليه الفراخ والصلصة بتاعتها وهى بتغلى واغطيه بفويل وعالفرن علطوووول


مية الفراخ لو قلت كتير زوديها شوية، تقريبا كوب الرز البسمتى بياخد حوالى كوبين مية
وماتخافيش الرز ماشاء الله بيستحمل المية ومش بيعجن بسهولة بس برضه ماتعوميهاش يعنى
بعد نص ساعة نهدى الفرن شوية ونسيبها ربع ساعة كمان وبعدها 10 دقايق تحت الشواية







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://her-majesty.own0.com
حنين إلى الجنه
مشرفة قسم العناية بالشعر
مشرفة قسم العناية بالشعر


المشاركات : 93
تاريخ التسجيل : 23/03/2014
الموقع : مصر

مُساهمةموضوع: رد: مندي الدجاج    9/7/2014, 12:12 am

جوعتينا
تسلم ايدك




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
صاحبة الجلاله
مديرة ومؤسسة المنتدي
مديرة ومؤسسة المنتدي


المشاركات : 2121
تاريخ التسجيل : 15/11/2009

مُساهمةموضوع: رد: مندي الدجاج    9/7/2014, 12:14 am

@حنين إلى الجنه كتب:
جوعتينا
تسلم ايدك
ههههههههههههههههههه تسلمي ياقمر جربيها وبالهنا والشفا







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://her-majesty.own0.com
حنين إلى الجنه
مشرفة قسم العناية بالشعر
مشرفة قسم العناية بالشعر


المشاركات : 93
تاريخ التسجيل : 23/03/2014
الموقع : مصر

مُساهمةموضوع: رد: مندي الدجاج    9/7/2014, 12:16 am

ان شاء الله اجربها




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
صاحبة الجلاله
مديرة ومؤسسة المنتدي
مديرة ومؤسسة المنتدي


المشاركات : 2121
تاريخ التسجيل : 15/11/2009

مُساهمةموضوع: رد: مندي الدجاج    9/7/2014, 12:18 am

اوك ياقلبي فانتظار النتيجة







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://her-majesty.own0.com
layan
مشرفة قسم المطبخ
مشرفة قسم المطبخ


المشاركات : 20
تاريخ التسجيل : 11/10/2012

مُساهمةموضوع: رد: مندي الدجاج    30/3/2015, 9:50 pm

تسلم ايديكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مندي الدجاج
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: ركن فن المطبخ :: الأطباق الرئيسية-
انتقل الى: